fbpx
Shopping Cart

Top 7 tilbehør du trenger til din pizzaovn

Vi får spørsmål hver eneste dag ang hvilke tilbehør vi anbefaler for nybegynnere når de skal starte med å lage pizza i en vedfyrte pizzaovn. Vi har derfor laget denne listen over våre top 7 tilbehør som alle bør ha og hvorfor.

1.Regntrekk

Dersom du har tenkt å la din pizzaovn stå ute etter bruk vil det alltid være lurt å bruke et regntrekk til pizzaovn. Dette beskytter ovnen mot vær og vind og du vil oppleve at din ovn varer mye lengre og ikke minst ser ut som ny i flere år. Dersom du vil spare penger så kan du alltids bruke en presenning som du får kjøpt på nærmeste butikk, disse koster bare 200,- kr og kan enkelt brukes, men ser ikke like vakkert ut.

Regntrekk til Gruue vedfyrte pizzaovn

Gruue regntrekk til Pizzaboks vedfyrte pizzaovn er laget i 600D nylon og vi gir 5 års garanti på dette regntrekket. Materialet er ekstremt værbestandig og ikke minst slitesterkt.

Kjøp regntrekk til pizzaovn

2.Pizzaspade

Så fremt du ikke ønsker å kaste pizzaen inn i ovnen så må du ha en måte å overføre pizzan din fra din fjøl og inn i pizzaovnen. Vi anbefaler å bruke en pizzaspade i metall med et godt håndtak som er stødig og gir en god gripeevne. Vi liker spesielt trehåndtak, men det finnes mange andre modeller på markedet.

Bilde av en proff pizzaspade som brukes med Gruue vedfyrt pizzaovn

Gruue sin pizzaspade er laget i 100% formpresset aluminium og er både slitesterk og enkel og bruke. Pizzaspaden kan enkelt vaskes for hånd.

Kjøp pizzaspade

3.Varmeisolerende hansker

Når du skal arbeide med en vedfyrt pizzaovn så anbefaler vi alltid at du bruker varmeisolerende hansker. Dette gjelder spesielt om du bruker grillpanne i støpejern eller om du bruker Pizzastein 360 kitet for å snu din pizza mens den steker inni ovnen.

Varmeisolerende hansker er laget slik at de tåler ekstrem varme over lengre perioder og det tar flere sekunder og av og til minutter før du kjenner noen varme på innsiden av hansken.

Varmeisolerende hansker for pizzaovn
Gruue Premium varmeisolerende hansker i okseskinn. Disse er av en utrolig høy kvalitet og en fryd for både hendene og øyet.

Kjøp premium varmeisolerende hansker

Varmeisolerende hansker for pizzaovn og griller fra Gruiue
Gruue Basic varmeisolerende hansker som passer ypperlig til alle typer hender og er laget i et syntetisk materiale.

Uavhengig om du liker premium materialer eller basic så anbefaler vi deg å velge en type hanske for å beskytte deg mot alvorlige brannskader.

Kjøp basic varmeisolerende hansker

4.IR Termometer

På vår Pizzaboks vedfyrte pizzaovn så er det integrert ovnstermometer og denne gir en god pekepinn på hvor varm pizzaovnen er til en hver tid. Det er likevel interessant og vite eksakt temperatur på gulvet/pizzasteinen inni ovnen før du starter stekingen. Dette gjør du enklere kan beregne hvilken temperatur som er optimal for din deig, samtidig er det også nødvendig å vite temperaturen mellom hver pizza slik at du venter lenge nok til at gulvtemperaturen har gått opp før du starter pizza nummer to.

Gruue IR termometer med farge LCD skjerm som fungerer fra -50C til +580C +/-2C

Kjøp IR termometer

5.Marmorfjøl

Når du skal forme og strekke din pizzadeig for hånd uten bruk av kjevle så er det best å bruke en underflate av stein. Steinflater er ikke bare enkle å rengjøre, men deigen fester seg ikke så lett på steinoverflater. Samtidig som du får lite friksjon når du bruker mel og strekker din pizzadeig.

Marmorbrett for forming av pizzadeig

Gruue Marmorfjøl er et marmorbrett spesialtilpasset Gruue Pizzaboks vedfyrte pizzaovn. Du får kun plass til å strekke en pizza som akkurat passer perfekt på pizzasteinen inne i den vedfyrte pizzaovnen.

Det med følger også gummiføtter som du kan klister på under marmorfjølen slik at den ikke sklir rundt når du jobber på den.

Kjøp marmorfjøl

6.Roterende Pizzastein

En av tingene som er vanskelig når man skal starte med pizzasteking i en vedfyrt pizzaovn er å måtte snu den hele tiden for å oppnå uniform stekingen rundt hele pizzaen. Pizzaover er naturlig nok varmest nærmest varmekilden så du må alltid snu pizzaen for at den ikke skal bli brent/stekt på kun et sted.

Med vår roterende pizzastein så slipper du å åpne ovnsdøren (og miste varme) for å snu pizzaen. Du kan enkelt snu pizzaen fra utsiden ved å bevege på håndtaket under ovnen som igjen snur pizzasteinen og pizzaen inni i ovnen. Dette er en unik måte å få best mulig resultat både som nybegynner så vel om proffen.

Vi anbefaler alle å gå til investering av kanskje den mest innovative funksjonen på en pizzaovn siden pizzaovnen selv 😀

Kjøp roterende pizzastein

7.Brannstarter

For å oppnå raskt høy temperatur uten bruk av kjemikalier eller papir så trenger du en brannstarter. Her er det endel og velge mellom. Vi anbefaler både gassdrevet brannstartere og elektriske. Det viktigste er at du får fyr på din pizzaovn uten bruk av papir eller kjemikalier dette gjør at ovnen soter veldig og du får masse uønsket ekstra smak på maten din.

Elektrisk brannstarter fra Gruue, genialt enkel måte å starte en grill eller pizzaovn uten bruk av papir eller tennveske.

Kjøp brannstarter

Pizzabokstilpasset ekstrautstyr

Leave a Reply

Your email address will not be published.